İki yazarın daha doğrusu bizimkilerin kızı olmak şöyle bir şey: Her şey olurum ama edebiyatçı, yazar, Türkçe öğretmeni vs olmam, çünkü olamam, dersiniz.
Yarım asır başka şeylerle uğraştım. Bale, gitar, sinema… Ama sonunda öğretmen de oldum, ilk kitabım vesilesiyle yazar da…
Kapris miydi, yoksa sağlam gerekçelere dayalı mantıklı bir tutum muydu benimki? Ne sanatla uğraşmak istedim ne de sanatçı olmak.
Zorluklarını şeddeli şekilde yaşamışsınızdır. Bütün varyasyonlarıyla…
Kaçındım kaçındım ama ne oldu, 50 yaşında ilk kitabım çıktı işte!
Adı, Kalbin Uzak Evi…
Sedef’in bir türlü sahip olamadığı mutluluğu temsil ediyor bu isim.
Birçok travmalarla büyüdü hepimiz gibi Sedef. Hem şans yardım etti, hem çok çalıştı. Bir tekstil firmasının yöneticisi oldu. Sevmediği bir adamla uzun yıllar bir evliliği sürdürdü. Kızı ile olan ilişkisi bir türlü rayına oturamadı. Ya karşısına çıkan o gence duyduğu arzu ne olacaktı peki?
Kendi kitabımla ilgili spoiler vermeyeyim şimdi.
Bu kitap iki kişi tarafından yazıldı diyebiliriz. Feridun Benden metin danışmanımdı. Feridun Abi çok şey kattı romana. Erkek gözüyle de bakılmış oldu Sedef’in hayatına.
Sedef’i kayırmama izin vermedi. Psikolojik ve sosyolojik gerçeklerin üstüne oturttu romanı.
Yazar Serdar Çekinmez şunları yazmıştı kitabım için;
“Yazarımız Defne Ilgaz baş karakter Sedef’teki bu psikolojik gelgitleri öylesine dobra anlatıyor ki, bu cesur irdelemeler okuyucunun yüzüne adeta tokat gibi çarpan gerçekler oluyor. Kadının dünyasını, dini anlamda kadını saran tabuları, toplumun ve dinin kadına biçtiği rolleri en sansürsüz ve komplekssiz bir anlatımla okuyucuya iletiyor.”
Kitap bugün çıktı. Okuyup yorum yaparsanız çok sevinirim.
Devam...
KADINLAR DÜNYASI
İYİLİK VE MUTLULUK ÜZERİNE
KALBİN UZAK EVİ (Köşe Yazısı: İbrahim Bilgin)